Please Logowanie or Zarejestruj się to create posts and topics.
Propozycje i uwagi
gielo@gielo
63 wpisy
#1 · 2024-12-01, 19:17
Cytat z gielo data 2024-12-01, 19:17Tutaj można pisać o ewentualnych propozycjach (np. nowych funkcjonalnościach) i uwagach do programu.
Tutaj można pisać o ewentualnych propozycjach (np. nowych funkcjonalnościach) i uwagach do programu.
Kliknij dla kciuka w dół.0Kliknij dla kciuka w górę.0
mario33@mario33
3 wpisy
#2 · 2024-12-03, 06:46
Cytat z mario33 data 2024-12-03, 06:46Witam
Mam dwa pytania
Kiedy mniej więcej będzie dostępna jakaś beta programu, do pobrania?
Oraz, czy jest możliwość aby moduł od malware, oprócz analizy logów mógł uruchamiać maldeta o ustalonym czasie ?
Witam
Mam dwa pytania
Kiedy mniej więcej będzie dostępna jakaś beta programu, do pobrania?
Oraz, czy jest możliwość aby moduł od malware, oprócz analizy logów mógł uruchamiać maldeta o ustalonym czasie ?
#3 · 2024-12-03, 10:29
Cytat z gielo data 2024-12-03, 10:29
- W przeciągu 2 miesięcy o ile coś się nie przedłuży.
- Nie nie jest możliwe. Było to w planach, ale maldet potrafi działać nawet kilkanaście godzin co mocno komplikuje sprawę. Nie chce wchodzić w szczegóły ale lepiej jak maldet odpalany jest za pomocą crona, a moduł jedynie robi odpowiednie analizy. Takie podejście pozwala uniknąć nieoczekiwanych błędów oraz spadku wydajności, co jest jedna z rzeczy priorytetowych dla mnie. Pozwala uniknąć to też niepotrzebnej komplikacji kodu. Tak na marginesie sam maldet też potrafi obciążyć system, szczególnie jak współpracuje z ClamAV, no ale to już jest niejako poza GuardX i jego modułami.
- W przeciągu 2 miesięcy o ile coś się nie przedłuży.
- Nie nie jest możliwe. Było to w planach, ale maldet potrafi działać nawet kilkanaście godzin co mocno komplikuje sprawę. Nie chce wchodzić w szczegóły ale lepiej jak maldet odpalany jest za pomocą crona, a moduł jedynie robi odpowiednie analizy. Takie podejście pozwala uniknąć nieoczekiwanych błędów oraz spadku wydajności, co jest jedna z rzeczy priorytetowych dla mnie. Pozwala uniknąć to też niepotrzebnej komplikacji kodu. Tak na marginesie sam maldet też potrafi obciążyć system, szczególnie jak współpracuje z ClamAV, no ale to już jest niejako poza GuardX i jego modułami.